Macskapásztor

Macskapásztor

Húszezres tüntetés a G7 kapcsán és a TTIP ellen Münchenben

A nemzetközi média igyekszik hallgatni, a magyar média hallgat, mint a sír.

2015. június 05. - Vicces Gyerek

Ezt a hírt azért tartom fontosnak lefordítani, mert amíg a 160 fős neonáci Arany Hajnal felvonulás európai nyilvánosságot kap, a 10000 fős internetadó tiltakozás bejárja a teljes világsajtót, a TTIP mellett a kapitalizmus blogon és barátain exkluzív reklámot láthatunk (http://kapitalizmus.hvg.hu/2015/05/07/igent-mondunk-a-ttip-re/), addig erről a majd' húszezer fős TTIP-ellenes megmozdulásról a mainstream sajtó 95 százaléka elfeledkezik beszámolni a szabad Európa és az Egyesült Államok tagállamaiban. A kisebb oldalak adnak csak hírt, egy-két nagyobb híroldallal megspékelve, Magyarországon egyáltalán nem hallhatunk erről. Az elv végül is egyszerű, ha Te válogatod meg, mi kerül a disznók elé, akkor azt fogják enni és kész.

G7 tüntetők vonultak az utcákra Münchenben

Felvonulók ezrei foglalták el Bajorország utcáit a most hétvégén kezdődő G7 találkozót megelőzően. A mozgalmárok szerint a világ vezetői ismételten elmulasztottak tenni a nyomasztó globális problémák megoldásáért.

A világ hét legiparosodottabb országának - Nagy-Britannia, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, és az Egyesült Államok - vezetői több száz fős személyzettel fognak a bajor Elmauba szervezett találkozóra utazni, azonban számukat sokszorosan túlszárnyalja az utcára vonuló aktivisták tömege a G7 találkozó előtt és alatt, mely egyébként vasárnap kezdődik.

A fő, a meetinget megelőző tüntetést csütörtökön, a bajor fővárosban, Münchenben tartották, 100 kilométerre a G7 helyszínétől. Környezetvédők, globalizáció ellenesek, és a többi résztvevő számos kérdésben fogalmazta meg követeléseit, kezdve a nemzetközi szabad kereskedelmi egyezményekkel (TTIP), a szegénység csökkentésén, és az éghajlat-változás elleni küzdelmen keresztül a jobb életben reménykedő, rozoga csónakokon, a tengeren érkező vándorlók megmentéséig.

"A világ leggazdagabb és legerősebb országainak képviselői igényt tartanak a jogra, hogy döntsenek a világ sorsáról, anélkül, hogy erre bárki törvényesítette volna őket," írja a Stop G7 Elmau 2015 csoport az oldalán. "A G7 politika egyenlő a neoliberális gazdaságpolitikával, (megszorítások Európa-szerte - a fordító megjegyzése) a háborúval és fegyverkezéssel, a kizsákmányolással, szegénységgel és éhezéssel, környezeti rombolással (Palagáz például - a fordító megjegyzése), és a menekültek kizárásával. (Európa-szerte tapasztalható mainstream politikai erők által napirenden tartott menekült kérdés és folyamatosan gerjesztett xenofóbia - a fordító megjegyzése)"


A müncheni rendőrség elmondása szerint 15 ezer tiltakozóra számítottak, míg a tüntetés szervezői a számukat 10 és 30 ezer közé tették, a Bajor közszolgálati műsorszolgáltatóra hivatkozva.

Megközelítőleg mintegy 15 ezer járőr fog szolgálatot teljesíteni Bajorországban a találkozó idején. A rendőrség szóvivője, Wolfgang Wenger felszólította a résztvevőket a felelős viselkedésre: "Mi nem állunk senkinek a pártján, hanem megvédjük az alapjogokat," - mondta. "Megsebesíteni a rendőröket kövekkel, a megrugdosásukkal, vagy az ütlegelésükkel, teljességgel elfogadhatatlan." Németország átmeneti határellenőrzéseket is foganatosít június közepe folyamán a Schengeni vízummentes övezet-béli szomszédaival.

A TTIP a harag fő tárgya

A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP), egy, az USA és az EU között tárgyalt kereskedelmi megállapodás van a tiltakozás középpontjában. A Német Kancellár, Angela Merkel is támogatja a megállapodást (amiről egyébként nem lehet tudni túl sokat, ugyan is a tárgyalások titkosak, a közvéleményt pedig igyekeznek nem tájékoztatni a körülötte zajló fejleményekről, ahogy ezt ennek a hírnek az elhallgatása is bizonyítja - a fordító megjegyzése), azonban egy felmérés szerint a németek 43 százaléka azt mondja, hogy az egyezmény rossz volna az országuknak. Rengeteg eseményt tartottak már a kereskedelmi paktum ellen Európa-szerte.

A legutóbbi, még Oroszországot is magába foglaló Németországi G8 találkozót övező események alkalmával a tüntetők Rostockban és Hamburgban összecsaptak a rendőrökkel, több tucat sérült tiltakozót és rendőrt hagyva maguk után, és több mint 120 őrizetbe vételt eredményezve.

(www.dw.de/g7-protesters-take-to-streets-of-munich/a-18496436)

A fordító megjegyzései:

A wikileaks 100000 dollárt ajánlott fel annak, aki kiszivárogtatja Amerika legtitkosabb kereskedelmi egyezményének, a TPP-nek a részleteit. (Ez a TTIP keleti ikertestvére)
https://wikileaks.org/WikiLeaks-issues-call-for-100-000.html
És persze nem tudom, hogy várnak el bizalmat azok, akik már eljátszották azt párszor 1993 óta.
https://m.youtube.com/watch?v=QUH2oNkx-eU (Bernie Sanders szenátusi beszéde a TTIP és a TPP ellen.
Amikor a barátnőd azt mondja, hogy elmegy három férfivel nyaralni, és megtiltja, hogy még véletlenül is belenézz a levelezésükbe, elbújik előled, mikor telefonál velük, akkor mit teszel? Azok után, hogy párszor már meg is csalt velük? Én szakítanék. Persze ez nem ilyen egyszerű...

Spanyolország: Demonstráció a TTIP ellen itt:
Demonstráció a Palagáz kitermelés ellen itt:

Anglia: https://www.facebook.com/StopTTIPUK

Kiszivárogtatott dokumentumok a https://wikileaks.org/tisa/ kapcsán

Franciaország, a nem hivatalos TTIP ellenes aláíróív lassan átlépi a kétmillió aláírást!

A hivatalos európai aláírásgyűjtő oldal a cikk írása pillanatában 1979623 főnél jár. https://stop-ttip.org/

Video Interjú Julian Assange-dzsal a TPP-ről: "Ha egy kormányzat szeretne állami kórházat építeni valahol, és a magánvállalatnak joga volna perelni az államot az elmaradt profitért, amiért nem a magánkórház végezheti el a feladatot, az elrettentő hatással volna az állami döntésekre..."

 

Update: Végül másfél nap késéssel beszámolt a HVG és még pár híroldal az eseményről, ügyelve, hogy - ahogy a palagáz esetén már megláthattuk - ne mondják ki szó szerint a TTIP szócskát, vagy a megállapodás teljes nevét. Így ha a gyanútlan érdeklődő rákeres a cikkben említett elnevezésre, akkor nem fogja látni az összefüggést a két dolog között. (Lásd: Ferenc Pápa is a palagáz-kitermelés ellen" című korábbi bejegyzésemet, ahol az argentinoknak sosem nevezték fracking néven a palagáz kitrmelést, így nem tudták, hogy a tervezett energiahordozó kitermelés az Amerikában már botrányt botrányra halmozó fracking.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapasztor.blog.hu/api/trackback/id/tr127519098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ropile 2015.06.06. 07:55:47

az euronewson lattam, a welt ben pedig olvastam.

szoval olyan nagy megfeletkezes azert nincs, teny, index cimlapot nem kapott.
De ugye ezert olvas az ember 3-4 ujsagot...

Szvidrigajlov 2015.06.06. 07:57:54

A múlt héten volt alkalmam Ulfkotte könyvét olvasni. Remek idézeteket vághatnék ide belőle, ha nem volnék lusta kikeresni a könyvből.
Olyan, hogy sajtószabadság, nincs. A sajtószabadság jelenkori formája elsősorban a nyilvánosság tereinek korlátlan uralására irányul és csak az államhatalommal szembeni felületen értelmezik. A nyilvánosság tereihez bárki által való hozzáférés, a sajtóban bármely vélemény megjelenítése, avagy a véleményszabadság általában és függetlenül, nem érvényesül. Az uralmat a nyugati sajtó felett mintegy 145 nagytőkés és vazallusaik, valamint a CIA gyakorolja. Aki ezen a körön kívül esik, nem hódol be, vagy csak egyszerűen más véleménye van: morálisan (helyenként pedig effektíve) kivégzik, kicsinálják.
A TTIP pedig egy olyan felület, amely az uralom gyakorlói számára rendkívül fontos, sőt életbevágó. A piramisjáték-kapitalizmus , az erőforrás felzabálás egyik következő fázisa. Erről nem írhatnak az INDEX vagy hasonló orgánumok sajtómunkásai.
Bin Laden vagy egy ökör volt, vagy színiiskolás strómann. Nem repülőkkel, nem a WTC-be kellett volna belehajtania, hanem célzottan abból a 140-150-es csoportból kellene likvidálni. Mondjuk egy bilderberg konferencia, rockefeller alapítványi rendezvény vagy hasonló összejövetel alkalmából.
Hátha a most visszavont bajnai gordonka is kénytelen lesz elkapni a fejét egy süvítő rakéta elől. Vagy az aprópiri klán egy illusztris tagja.
Mondom ezt azért, mert ha a sajtó nem kontrollál, akkor a társadalom sem lesz képes rá információ hiányban. Ha pedig a társadalom nem képes kontrollt gyakorolni, nem működik a demokrácia. Ha nem működik a demokrácia, akkor vagy diktatúra lesz (na nem orbán viktoré, hanem soros györgyé) és ezzel szemben artikulálatlan terrorizmus fog fellépni egy totálisan konfúz és szervezetlen társadalom betegségtünete és a triviális, magától értetődő és szükségszerű lázadás keverékeként

csabakirályfi 2015.06.06. 09:14:50

@Szvidrigajlov: Hü de jót gordonkáztál meg gyurcsányoztál, gratulálok. Azért nem bánnám, ha a blogbeli felvetés szellemében belinkelnéd az orbáni médiából, hogy mennyit keres Polt Peti felesége havonta és azt hol találja, esetleg egyet arról, hogy Szilvássy urat felmentették. Na?!

Szvidrigajlov 2015.06.06. 09:47:17

Hát nem tudom, hogy most a HírTV orbáni média-e vagy sem, de a ma délelőtt 9-ed headlines-ban vezető hír volt. És egyébként nem az a kérdés, hogy orbáni, vagy gyurcsányi-e a média. A lényeg, hogy valamelyik megírja az adatot.

A baj az, ha egyik sem írja meg. A TTIP egy ilyen ügy. Mindenki kussol róla. A Bilderberg ilyen ügy. Mindenki kussol róla. Etetnek minket Biszku Bélával, Polt Péter feleségével, meg Mészáros Lőrinccel, de hogy mik a frankó tények a kitiltási ügy valódi hátteréről, az USA és az Orbán kormány közötti alkukról, aminek mondjuk az eredménye 150 magyar katona észak irakban. NA erről egy kurva szót sem tudhatunk meg. Hogy esetleg 150 magyar katona Irakban fizeti meg, hogy 2500 amerikai katona, fegyverzettel ne jöjjön Kaposvárra? Pedig érdekelne, hogy abban a Romániában, ahol naponta visznek el rendőrök politikusokat miért nincs korrupciós kitiltási listája az USA-nak. A cseheknél, meg a magyaroknál van? Na persze. mi nem engedtünk be az amerikai katonákat, a románok pedig - mint 150 éve mindig - bármilyen segget lelkesen kinyalnak, ami eléjük kerül. Constanta már az amerikaiaké.

Ukrajna, Szíria, Irak, ISIS ügyben pedig, ha van hír, az totális hazugság. Ha meg esetleg az oroszok adják a hírt, akkor a híradó felületet Európában és az USA-ban is be akarják tiltani, mint orosz propagandát.

Na ez a baj. Nincs sajtószabadság. Sajtódiktatúra van.

gmihaly 2015.06.06. 11:53:21

Az eurokomprádor médiának ELEFES!!! A drágalátos eurobürokraták is - ezek szerint - korruptak, ezért mennek bele a TTIP-be ? A FIFA-botrány menete nem elég figyelmeztetés a várható következmények tekintetében ? Hát ennyit ér az agyonfényezett Európa, amely saját maga ellen vívta meg két "kétarcú" "világháborúját ? Ez példakép ? Ja, hogy a csilivili dagonyázó urizálás, az persze teccik a népeknek ? És a rengeteg álságos hazudozás arról, hogy: "Az egyiknek sikerül, a másiknak nem,/A Sors sokszor nem tudja, mit akar" ??? És aztán jön a kiégés, depresszió, a "Szomorú vasárnap" ? Hát ezt akartuk, Hát ezt akarjuk ?

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2015.06.06. 14:31:10

@Szvidrigajlov: Kedves Szvidrigajlov!

Kérlek, olvasd el ezt a cikket: thinkingandrioting.blogger.hu/2013/01/01/illuminatusokrol

Sok mindenben egyetértünk, de a dolog sajnos ennél kicsit trükkösebb.

Abban egyet értek, hogy mi vagyunk ugyan a fej, de az elit irányítja a nyakunkat. Simicska ír róla, mert Orbán "szabadságharcos" V. egyetért a TTIP-vel.

"nem a WTC-be kellett volna belehajtania, hanem célzottan abból a 140-150-es csoportból kellene likvidálni. Mondjuk egy bilderberg konferencia, rockefeller alapítványi rendezvény vagy hasonló összejövetel alkalmából."

Ez a fenti írásod az összeesküvés-elméletek hazugságának a lényege, (kérlek, ne vedd személyeskedésnek, meg alapvetően sok jelenséget tök jól látsz) hogy azt sugallja, hogy valójában csupán egy jól elkülöníthető csoport tehet a problémákról, akik ha nem volnának, akkor minden sokkal szebb és jobb volna.

Sajnos ez nem így van, olvasd kérlek el a fenti írást, és ugyanott a neoliberalizmus című írást is.

"A TTIP pedig egy olyan felület, amely az uralom gyakorlói számára rendkívül fontos, sőt életbevágó. A piramisjáték-kapitalizmus , az erőforrás felzabálás egyik következő fázisa. "

Pontosan, az állami tőkekorlátozást számolja fel,l azáltal, hogy: "A befektető-állam vitarendezési eljárás (ISDS) egy nagyvállalatot a nemzetállam szintjére emel, és megengedi, hogy néhány jogász (vagyis nem a választópolgárok) arra kötelezzen egy államot, hogy változtasson a törvényein egy-egy nagyvállalat elvárt hasznát biztosítandó."

Bővebben Simicska médiájában... mno.hu/velemeny/neoliberalis-tamadas-a-profitert-1287255#

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.06.06. 15:55:44

Ezért egy pár embert fejbe lehetne lőni.
Miért nem veri senki a tamtamot ezügyben?

Nicktolvaj 2015.06.06. 16:28:51

"erről a majd' húszezer fős TTIP-ellenes megmozdulásról a mainstream sajtó 95 százaléka elfeledkezik beszámolni a szabad Európa és az Egyesült Államok tagállamaiban"

A nyugati média a zsidók kezében van.

10 milliós zsidó kisebbség terrorizál és manipulál 7 milliárd földlakót.

Nicktolvaj 2015.06.06. 16:33:14

"A világ hét legiparosodottabb országának - Nagy-Britannia, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, és az Egyesült Államok - vezetői több száz fős személyzettel fognak a bajor Elmauba szervezett találkozóra utazni, azonban számukat sokszorosan túlszárnyalja az utcára vonuló aktivisták tömege a G7 találkozó előtt és alatt, mely egyébként vasárnap kezdődik."

Régebben egyébként a projekt G8 néven futott, amíg Putyin azt nem mondta, hogy nem vesz részt többé ebben a színjátékban.

Nicktolvaj 2015.06.06. 16:34:43

"A világ hét legiparosodottabb országának - Nagy-Britannia, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, és az Egyesült Államok "

Röhögök, hogy Kínát, mint a világ alapértelmezett beszállítóját hová dugták ezek a magas szinten iparosodott államok :DDD

Szvidrigajlov 2015.06.06. 18:52:17

@Vicces Gyerek:
Elolvastam. Régi marxista szöveg. Valamikor tanultam a suliban.
Amit nem értek: miért tekinti az anyag összeesküvés elméletnek az oligopóliumok (bilderberg, rockefeller stb) létezésének feltételezését, amikor kimondja, hogy a kapitalizmus természete, hogy oligopóliumok alakuljanak ki. Miért összeesküvés elmélet azt feltételezni, hogy az oligopóliumok tartják pórázon a sajtót, és irányított hazugságokkal, vagy elhallgatásokkal operálnak, ha maga az anyag is úgy véli, hogy az oligopóliumok természetes kiválasztódás útján az erkölcstelen gazemberekből állnak - Mert hisz ez a dolog természete.
Amikor bin ladent emlegettem, meg általában a terrorizmust, nem állítottam, hogy a rendszert egy ilyen cselekmény megváltoztatja. A terrorizmus a legócskább, legerkölcstelenebb, luddista lázadás. DE ha már luddista, akkor is rossz célpontot választott.
A terroristák után valami szisztematikus módszer kell.
Először a liberálisokat kell kinyírni, meg a sajtójukat. Aztán méretüktől függően feldarabolni a monopóliumokat, kib...tul megadóztatni minden céget egy bizonyos üzemméret fölött. És ha esetleg kifizetné, akkor adminisztratíve feldarabolni. Ehhez viszont hatékony és erős állam kell, ráadásul nem egy, hanem az államok kritikus tömege.
Világos, hogy a trendek (TTIP, E.UNIÓ, WTO stb.) ennek ellentmondani látszanak. Mint ahogy az is világos, hogy a trenddel szembehelyezkedő "illiberálisok" közellenségek lesznek - rövid távon. És az is egyértelmű, hogy ezt a liberális média intézi el.
De nincs más választás. A rendszer "átesett", repülős nyelven fogalmazva. Így nem maradhat, mert kollektíve beledöglünk.
süti beállítások módosítása