Macskapásztor

Macskapásztor

A fracking (hidraulikus rétegrepesztés) Amerika-szerte történő betiltására hívott fel Bernie Sanders, demokrata elnökjelölt

2016. április 15. - Vicces Gyerek

A fracking USA-szerte történő betiltására hívott fel a vermonti szenátor 2016. 04.11-én.

Beszédének magyar fordítása az alábbiakban látható:

 

És akkor hadd szánjak egy pillanatot egy ügyre, amelyről tudom, hogy nagyon nagyon fontos a Binghampton területen élő embereknek, és ez...
Szeretnék nagy tapsot kérni tőletek azért, hogy Andrew Cuomo Kormányzó szükségét látta, hogy megtiltsa a hidraulikus repesztést.

Amit Ti tettetek, az bebizonyította a világnak, hogy amikor az emberek felállnak, és népi mozgalmat formálnak környezetvédőkből, közegészségügyi ügyvédekből, földművelőkből, munkás családokból, és vallási vezetőkből, akkor nincs olyan cél, amit ne tudnánk elérni.
Amit néhány éve elérhetetlen célnak, délibábnak állítottak be, azt most sikerült elérni, mert Ti megcsináltátok. És ez az az út, ahogy a valódi változások zajlanak le, amikor az emberek felállnak, és felveszik a harcot.

2012-ben nagyon büszke voltam, amikor az államom, Vermont lett az első amerikai állam, ahol betiltották a Frackinget.
Maryland a múlt évben függesztette fel a rétegrepesztést 2017-ig, és városok és települések teszik meg ugyanezt az előrelépést Amerika-szerte. Előreléptünk, de még sokkal többet kell letenni az asztalra, senkinek se kell itt elmagyaráznom, hogy növekvő mennyiségű bizonyítékok állnak rendelkezésre, hogy a fracking veszélyezteti az ivóvíz ellátásunkat, a legértékesebb erőforrásunkat.

Veszélyezteti a belégzett levegőnket, és tüdőrákot okozhat, földrengéseket eredményez, erősen robbanékony folyamat, és hozzájárul a klímaváltozáshoz.

(2016, bizonyítottan a fracking okozza a földrengések megugrott számát Oklahomában és Texasban
"Scientists at the University of Colorado Boulder and the United States Geological Survey analyzed data from earthquakes and more than 106,000 active injection wells across the central and eastern part of the nation, the largest such study to date. They found that "the entire increase in the number of earthquakes in the U.S. midcontinent is associated with injection wells," according to Matthew Weingarten, a doctoral candidate at the university who led the study."
Fracking okozta hatalmas metángáz-kibocsájtás növekedés, tanulmányok:
http://www.climatecentral.org/news/us-60-percent-of-global-methane-growth-20037
http://insideclimatenews.org/news/07122015/methane-emissions-texas-fracking-zone-90-higher-epa-estimate)


És ebben a frackinget illető ügyben Mrs Clinton és Én igen csak eltérő állásponton vagyunk.


Szerintem ha fontos számunkra a biztonságos, és tiszta ivóvíz, ha fontos a tiszta levegő, ha tényleg komolyan gondoljuk a gyermekeink és a családjaink egészségét, ha komolyan szembe akarunk szállni a klímaváltozással, akkor fel kell hagynunk a rétegrepesztéssel nem csak New Yorkban, hanem az egész Országban.


A fracking során használt mérgező vegyszerek ismerten rákot okoznak, születési rendellenességeket, mind a Környezetvédelmi Ügynökség, mind a Nemzeti Tudományos Akadémia egyértelmű bizonyítékokat talált, hogy a palagáz-technológia elszennyezheti a vízellátást, nem engedhetjük meg, nem szabad hagyni a gyermekeinket megmérgezni a mérgező ivóvízzel, csak mert egy maréknyi fosszilis üzemanyag vállalat még több profitot akar.
Egyszerűen nincs jó módszer, hogy a mérgező vegyi anyagok mélybe pumpált keverékét a földben tárolják. A családjainkra leselkedő veszély egyszerűen túl nagy.


Ráadásul! Ráadásul... a fracking következtében fellépő metán kibocsájtás nagyon komoly veszélyt jelent a klímánkra. A légköri metán több, mint nyolcvannégyszer több hőt ejt csapdába, mint a szén-dioxid, míg a természetes gáz, amely bár tisztábban ég, mint a szén, a fracking hatalmas elterjedése és az termelése következtében elszabaduló metán jelentős veszélyt jelent a földünkre.
Clinton szerepe a fracking ügyében, mikor államtitkár volt, nem éppen jó előélet. Clinton államtitkár asszony és az Ő Minisztériuma azon dolgozott, hogy exportálja a világ többi részére is a  technológiát, hogy ezáltal jutalmazzon olyan nagyvállalatokat, mint a Chevron, a Holliburton, Exxon mobile, és a ConocoPhillips, és ez, a véleményem szerint ez elfogadhatatlan.


Összefoglalva tehát: ha valóban komolyan gondoljuk, hogy foglalkozzunk a klímaváltozás problémájával, ha komolyan foglalkozni akarunk a tiszta víz válságával, amely egyre csak nagyobb és nagyobb probléma lesz az elkövetkezendő években, bátor cselekedetekre, merész vezetésre lesz szükségünk.


https://berniesanders.com/press-release/sanders-calls-nationwide-ban-fracking-new-tv-ad-spotlights-dangers/

Bővebben a frackingről, a TTIP-ről, mely a fracking előszobája lehet a jövőben, korábbi posztjaimban írtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapasztor.blog.hu/api/trackback/id/tr828629428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása